Помощ и поддръжка

Кои са куриерите?

Куриерите са независими професионалисти, които работят с нашата платформа. С помощта на смартфон и собствено превозно средство те са готови да Ви помогнат за бързо и ефективно осъществяване на Вашите задачи.
Искате ли да бъдете куриер? Страхотно! Просто попълнете формуляра в тази връзка на glovoapp.com/en/glovers .

Как да направя поръчка?

Да направите първата поръчка от Glovo е наистина лесно. Просто следвайте следните стъпки:

(1) Отидете в раздел „Управление на начините на плащане“ във Вашия профил и добавете дебитна/кредитна карта.
(2) Върнете се на главния екран и задайте адреса за доставка. Не забравяйте да изберете правилния град от падащото меню.
Ако имате промо код, не забравяйте да го добавите в профила си, преди да поръчате.

Сега имате 3 възможности:
(1) Купете нещо: от ресторант или магазин. Изберете някой от нашите партньори във всяка от категориите.
(2) Изпратете нещо: просто посочете пункт за вземане и доставка, за да изпратите каквото и да било.
(3) Поръчайте нещо („Каквото пожелаете“): опишете това, от което се нуждаете и Glovo ще направи всичко възможно да го достави!
Следвайте стъпките, необходими за всяка опция, и след като приключите, куриерът ще приеме поръчката Ви и ще я достави за броени минути.
Ако трябва да добавите повече от един адрес за доставка, ще трябва да направите поръчката на нашия уебсайт glovoapp.com .

Колко струва доставката?

Цената на нашата услуга зависи от разстоянието - колкото по-малко разстояние изминават нашите куриери, толкова по-ниски са разходите за доставка.

Ако използвате категорията „Куриер” или „Каквото пожелаете”, приложението изчислява разстоянието между пункта за вземане и адреса за доставка и показва само общата стойност на доставката.
За поръчки „Каквото пожелаете”, ще видите пълната стойност на услугата, след като куриерът купи продукта.

Ако поръчвате от някой от обектите, налични в приложението, можете предварително да видите цената на продукта. Ще има предварително установени разходи за доставка, в зависимост от нашето споразумение с въпросния обект, които можете да видите, като кликнете върху обекта. По този начин ще знаете общата стойност на услугата преди да потвърдите поръчката, .
Понякога цената на продукта може да се различава от това, което е показано в приложението. Ако разликата в цената е по-малка от 30%, Glovo автоматично ще пристъпи към купуване на продуктите за Вас. Ще можете да видите актуализираната цена, след като куриерът качи касовата бележка за покупката.
Ако обаче разликата в цената е над 30%, куриерът ще се свърже с Вас, за да потвърди далижелаете да продължите с покупката. (За нощни доставки може да има допълнителна такса за обслужване, приложена към цената на всеки продукт. Приложената сума зависи от града и обекта и ще видите тази надценка, когато достигнете етапа на плащане в приложението.)

Налични ли са услугите на Glovo в моя квартал?

Glovo вече се предлага в повече от 20 държави и над 140 града. Проверете всички зони на покритие на нашата карта: glovoapp.com/bg/map/.

Кога работи Glovo?

Много градове, в които работи Glovo, предлагат денонощна услуга. Всички обекти обаче имат собствен график, така че те могат да бъдат затворени, въпреки че Glovo е на разположение. За да Ви ориентираме, отворените магазини са пълноцветни, докато затворените са показани в сиво.

Как да насроча поръчка и да направя промени в планираната поръчка?

Насрочването (планирането) на поръчки никога не е било по-лесно! Можете да насрочите поръчката си и да изберете кога искате да бъде доставена, за да я получите в удобно за Вас време!
Ако искате да направите промени в планираната поръчка или да я отмените, просто отворете поръчката и кликнете върху „Отмяна на поръчката“. Няма да бъдете таксувани за отмяната. След като поръчката бъде отменена, можете да направите нова с нужните Ви продукти и данни за доставка.

Какво мога да поръчам?

Можете да купувате и получавате продукти, както и да изпращате доставки или експресни съобщения във Вашия град. Искате да отидем до аптеката вместо Вас? Трябва да купите чифт обувки? Искате нещо за хапване? Трябва да изпратите пакет? Забравихте ключовете си... отново?
Говорим сериозно: всичко, което пожелаете, доставено за минути.

Какви превозни средства използват куриерите? Колко големи могат да бъдат поръчките ми?

Нашите куриери използват мотоциклети или велосипеди, така че могат да доставят каквото пожелаете, стига теглото да е под 9 кг (3-4 торби за пазаруване) и да се побере в кутия с размери 40х40х30 см. За Glovo е удоволствие да транспортира всичко, от което се нуждаете, имайки предвид тези размери.

Транспортирате ли животни?

Въпреки че бихме искали да доставим любимата Ви котка или тритон, това не е нещо, което предлагаме в момента. Може би в бъдеще ще предлагаме и тази услуга...

Искам да върна продукт. Какво да направя?

Ние предаваме Вашите поръчки на куриери; те правят покупката от Ваше име, така че Вие продължавате да бъдете купувач и краен потребител. Всяко връщане или оплакване от продукти трябва да сеотправя директно към обекта. (С изключение конкретно за поръчки на продуктите на McDonald's, направени от платформата чрез падащото меню, при които клиентът трябва да се свърже директно с Glovo.)

Какво е Glovo?

Glovo Ви помага да получавате продукти във Вашия град за броени минути - просто ни кажете какво искате, къде го искате и ние ще го доставим.
Какви продукти? Зарядни устройства, смутита, хранителни продукти, храна от любимия Ви ресторант...
Всяко странно и прекрасно нещо, за което се сетите! Всичко във Вашия град, доставено за броени минути.

Как да намеря това, което искам?

В горната част на екрана Ви има лента за търсене, която Ви позволява да намерите всеки продукт или обект във Вашия град.

Как да стана член на Glovo Prime?

Много се радваме, че желаете да се присъедините към нашата програма Prime! За да направите това и да се насладите на всички нейни предимства, просто трябва да влезете в профила си в интерфейса на Glovo Prime и да кликнете върху „Абониране и плащане“.

Какво представлява Glovo Prime и какви са ползите от него?

Glovo Prime е абонаментна услуга, която означава, че получавате БЕЗПЛАТНИ доставки за избрани обекти и се наслаждавате на ексклузивни промоции. Обектите, които са включени във Вашата Prime селекция, може да се променят в зависимост от Вашето местоположение. Абонаментът се подновява автомативно всеки месец, докато не анулирате членството си. Няма ангажимент - можете да се отпишете по всяко време. (Важи само в държавата, в която първоначално сте се регистрирали за Glovo Prime.)

Как да се отпиша от бюлетина на Glovo?

Съжаляваме, че не искате да продължите да получавате нашите съобщения. Ако желаете да преустановите получаването на нашия бюлетин, просто трябва да кликнете върху линка в долната част на някой от имейлите ни с бюлетин.

Как да променя телефонния си номер?

Можете да промените номера си за контакт в данните на Вашия профил. След като бъде актуализиран, ще получите код за потвърждение. След потвърждение телефонният Ви номер ще бъде променен незабавно. В случай, че не сте получили кода за потвърждение, свържете се с нас по следния начин: „Не е свързано с поръчка“ > „Потвърждаване на моята самоличност“ > „Потвърждаване на моя телефонен номер“.

Как да променя имейл адреса си?

Можете да промените имейл адреса, свързан с Вашия акаунт, в данните на Вашия профил. След като имейл адресът бъде променен, ще получите писмо с молба за потвърждение. След потвърждението, новият имейл ще бъде незабавно променен.

Как да променя паролата си?

Можете да промените паролата, свързана с Вашия акаунт, в данните на Вашия профил. След като бъде актуализирана, ще получите уведомление. Когато бъде потвърдена, новата парола ще бъде незабавно променена.

Не мога да вляза в профила си. Какво мога да направя?

В случай че сте загубили достъпа до имейл адреса, свързан с вашия профил в Glovo, ще трябва да създадете нов потребителски профил с различен имейл адрес, който вече не е активен в нашата платформа.

Ако сте загубили достъпа до телефонния номер, свързан с вашия профил в Glovo, моля следвайте стъпките по-долу:

  • След като влезете в профила си, за да потвърдите самоличността си, ще бъде изпратен код за потвърждение на вашия телефонен номер чрез SMS.
  • Ако не успеете да потвърдите самоличността си 3 пъти, кликнете на опцията "Свържете се с поддръжка". Това ще отвори чат с Обслужване на клиенти.
  • Поискайте от Обслужването на клиенти да ви позволи да смените телефонния номер, свързан с вашия профил в Glovo. Един от нашите агенти ще ви напътства за следващите стъпки.

Как да променя метода си на плащане?

Можете да промените предпочитания от Вас начин на плащане в данните на Вашия профил. Там можете да добавяте или премахвате карти. След като бъде актуализиран, той веднага ще бъде променен, за да можете да продължите да поръчвате от Glovo.

Защо да използвам Glovo?

Искате ли да хапнете от любимата си храна? Времето не Ви стига за нищо? На парти сте при приятел и Ви липсва лед? Просто поискайте каквото и да е и ние ще го доставим, където желаете. От храна до продукти, медикаменти, подаръци или закуски, Glovo доставя всичко във Вашия град ... Вие поръчвате, ние доставяме!
Можете да изтеглите нашето приложение както за таблети, така и за смартфони на устройства с iOS (в App Store) и устройства с Android (Play Store).
За оптимално обслужване, моля позволете на приложението да осъществи достъп до Вашето местоположение и да Ви изпраща известия.
Ако все още не сте изтеглили приложението, не се притеснявайте, можете да поръчате също и чрез glovoapp.com .

Не мога да вляза в профила си. Какво мога да направя?

В случай че сте загубили достъпа до имейл адреса, свързан с вашия профил в Glovo, ще трябва да създадете нов потребителски профил с различен имейл адрес, който вече не е активен в нашата платформа.

Ако сте загубили достъпа до телефонния номер, свързан с вашия профил в Glovo, моля следвайте стъпките по-долу: След като влезете в профила си, за да потвърдите самоличността си, ще бъде изпратен код за потвърждение на вашия телефонен номер чрез SMS. Ако не успеете да потвърдите самоличността си 3 пъти, кликнете на опцията "Свържете се с поддръжка". Това ще отвори чат с Обслужване на клиенти. Поискайте от Обслужването на клиенти да ви позволи да смените телефонния номер, свързан с вашия профил в Glovo. Един от нашите агенти ще ви напътства за следващите стъпки.

Начини на плащане и инциденти

Кога ще пристигне поръчката ми?

При условие, че за Вашата поръчка вече има разпределен куриер, можете да следите движението му в реално време и да се свържете с него в случай, че имате въпроси. Ако за поръчката Ви не е определен куриер, тя остава в системата в очакване на разпределение. Ако се очакват големи закъснения, в горната част на приложението ще се покаже жълто съобщение. Ако за поръчката Ви не е разпределен куриер и желаете да се откажете, можете да направите това сами от текущата си поръчка без начисляване на допълнителни разходи.

Има липсващи или сгрешени продукти в поръчката.

Ако сте получили поръчката и констатирате липси или сгрешени продукти, моля отидете в своя профил в приложението и кликнете върху „Помощ“. Ще се свържем с Вас с решение на проблема възможно най-скоро.

Поръчката е доставена в лошо състояние.

Ако поръчката Ви е пристигнала в лошо състояние, моля, отидете на профила си в приложението и щракнете върху „Помощ“. Ще се свържем с Вас с решение възможно най-скоро.

Искам да анулирам поръчката си. Ще бъда ли таксуван за анулиране?

Можете да анулирате поръчки, но е възможно да бъдат приложени такси за анулиране.

За поръчки, свързани с храна, ще бъдете таксувани в зависимост от следните фактори.
(1) Ако обектът вече е приел и е започнал да подготвя Вашата поръчка, ще бъдете таксувани с цената на продуктите.
(2) Ако Вашата поръчка вече е разпределена към куриер, ще бъдете таксувани с такса за анулиране.
(3) Ако обектът вече е приел и е започнал да подготвя поръчката Ви и тя вече е разпределена към куриер за доставка, ще бъдете таксувани с цената на продуктите и такса за анулиране.
(4) Ако куриерът пристигне в зоната за доставка и финализира поръчката, ще бъдете таксувани с цената на продуктите и таксата за доставка. Моля, имайте предвид, че поръчките, свързани с храна, не могат да бъдат върнати.

За поръчки, които не са свързани с храна, можете да анулирате поръчката безплатно, докато Вашата заявка не бъде приета от куриер. Ако обаче отмените поръчката, след катотя вече е разпределена към куриер, ще бъдете таксувани с цялата стойност на основната услуга по доставка. В случай, че в момента на анулирането на поръчката, куриерът вече я е взел или пътува, можете да го попитате дали е възможно продуктът да бъде върнат. В такъв случай отново ще трябва да платите пълната цена на продуктите и таксата за доставка, както и разходите за услугата по връщане. Ако куриерът може да върне продукта, стойността на продукта ще Ви бъде възстановена. За пояснение: ще бъдете таксувани с пълната стойност на услугата по доставка, включително стойността на продукта, таксата за доставка, както и услугата по връщане.

Ами ако просто искам да променя поръчката си?

Ако желаете да промените поръчката си, просто трябва да се свържете с Вашия куриер. От момента, в който куриерът приеме поръчката, имате възможност да се свържете с него по телефона, за да Ви отговори на евентуални въпроси.

Не съм поръчвал това, което беше доставено. Какво да правя?

Продуктът не е точно този, който очаквахте? Моля, уведомете нашия екип за обслужване на клиенти, тъй като бихме искали да бъдат избегнати подобни ситуации в бъдеще. Всички връщания или оплаквания за продукти обаче трябва да се отправят директно към обекта, без участието на куриери или Glovo. Независимо от гореспоменатото, в случай, че нашата платформа е използвана конкретно за поръчки на продукти от McDonald's от падащия списък, клиентът трябва да се свърже директно с Glovo.

Какъв тип разплащателни карти приемате?

Приемаме Visa, MasterCard и American Express.

Какви начини на плащане мога да използвам?

Понастоящем Glovo поддържа различни начини на плащане в зависимост от държавата. Наличните за Вашата държава методи ще бъдат показани, когато правите поръчка, и ще можете да изберете предпочитания от Вас метод от падащото меню. При разплащания с карти, ние приемаме кредитни или дебитни карти, включително Visa, Mastercard или American Express. Когато са активирани плащания в брой, приемаме само местна валута.

Безопасно ли е да добавя моята дебитна/кредитна карта?

Нашата платежна система чрез приложението е напълно сигурна. За да гарантираме допълнително Вашата сигурност, избягваме да съхраняваме каквато и да било банкови данни. Ние използваме същата платформа за разплащане, която използват компании като Twitter, Shopify или Instacart.

Как да поискам фактура?

Ако имате нужда от фактура за продуктите си, моля, свържете се директно с обекта.
Ако искате да получавате фактури за услугите на Glovo, просто трябва да попълните полетата с данни за фактуриране, които можете да намерите в профила си в приложението. Ако имате някакви проблеми или се нуждаете от повече информация, можете да се свържете с отдел „Обслужване на клиенти“.
Ако искате да спрете да получавате фактури, трябва да кликнете върху „Изтриване на данни и спиране на получаването на фактури“ на същата страница на профила.

Защо се изисква от мен да потвърдя самоличността си?

Ние се стремим да гарантираме, че нашата платформа е надеждна и сигурна за Вас и всички членове на Glovo. Ето защо, в случай, че бъде установено необичайно действие, нашите агенти мВ случай, че е налице подобна ситуация, трябва да прикачите документите, които искаме, за да продължите да използвате профила си в Glovo.

Сигурността е от решаващо значение за нас, така че, моля не споделяйте данните за достъп до профила Ви или данните си за плащане с лица, които не са вътрешни сътрудници на Glovo. Също така бихме искали да Ви напомним колко е важно да ползвате различни пароли за всяка платформа, която използвате.
Ако подозирате, че някой използва Вашата кредитна/дебитна карта на нашата платформа без Вашето съгласие, моля свържете се с нас незабавно чрез формата за контакт и предприемете необходимите правни действия чрез Вашата банка и компетентните власти.

Други въпроси

Как мога да се възползвам от промо кода?

Във Вашия профил ще видите раздел, наречен „Промо кодове“. За да се възползвате от отстъпката, просто въведете кода*, за да го активирате.
*Валидността и изтичането на кода може да бъдат обект на промяна без предварително уведомление от страна на Glovo, в съответствие с изискванията на промоционалните кампании.

Трябва ли да дам бакшиш на куриера?

Зависи от Вас! Ако считате, че го заслужава, защо не? Куриерите са свободни да приемат или отказват бакшиши, но никога не трябва да изискват такива.

Каква означава такса за продукта?

Таксата за продукт представлява комисионата за услугата, която начисляваме върху стойността на продукта.

Как да проверя подробностите за промоционалния си код / баланс?

Ако сте получили бонус под формата на безплатна доставка или кредит и желаете да проверите сумата или не знаете как да я използвате, можете да намерите цялата информация в секцията „Промо кодове“ на Вашия профил. Вашите промо кодове ще бъдат прилагани по подразбиране при следващата Ви поръчка от Glovo. Всички неизползвани кредити след една направена поръчка ще бъдат запазени за следващата Ви поръчка.
Ако сте получили специален промоционален код* от обект или реклама, можете да го добавите на същата страница за промоционален код на профила и той автоматично ще се приложи към следващата Ви поръчка.
* Имайте предвид, че тези промо кодове са предмет на специфични условия и срокът им на валидност може да изтече.

Защо има необработено таксуване по моята сметка и кога ще бъде освободено?

„Авторизацията на сума“ представлява временно задържане на част от Вашите средства, което може да видите до реалните Ви плащания (в зависимост от Вашата банка). По този начин Glovo гарантира, че са налице достатъчно средства за плащане на поръчката. Ето някои възможни сценарии след направена авторизация: (1) Ако поръчката е изпълнена успешно, ние „приспадаме“ блокирана сума, т.е. тя е таксувана и средствата се прехвърлят от Вашата сметка към Glovo. (2) Ако крайната сума е по-ниска от блокираната сума (напр. някои продукти липсват), ние приспадаме само стойността на поръчката, което означава, че част от блокираната ще бъде върната по Вашата сметка. (3) Ако крайната сума е по-висока, ние незабавно ще освободим блокираната сума и ще направим опит да приспаднем необходимата крайна сума отново. В повечето случаи задържаната сума се възстановява и средствата се връщат по Вашата банкова сметка почти незабавно. При някои банки обаче това може да отнеме няколко работни дни, в зависимост от тяхната политика. За конкретна информация, касаеща Вашите извлечения, моля, свържете се директно с Вашата банка.

Може ли Потребителят да получи достъп до хронологията на чата, проведен в платформата или приложението GLOVO, и как?

Потребителят може по всяко време да получи хронологията на всеки чат, проведен чрез платформата или приложението на Glovo.
Хронологията на чата може да бъде предоставена, след като се свържете с агент чрез подходящо избрана причина: „Право на ограничаване“ (Помощ > Политики > Право на ограничаване). След като бъде избрана правилната причина, агент ще проведе разговор и ще предостави исканата информация.