Pomoč in podpora

Kdo so dostavljavci?

Dostavljavci so neodvisni strokovnjaki, povezani z našo platformo. S pametnim telefonom in svojim prevoznim sredstvom ti želijo hitro in učinkovito pomagati z opravili.
Se nam želiš pridružiti? Čudovito! Izpolni obrazec na povezavi glovoapp.com/en/glovers.

Kako oddam naročilo?

Oddaja prvega naročila Glovo je mačji kašelj. Sledi naslednjim korakom:

(1) Pojdi v razdelek »Upravljanje načinov plačila« v svojem profilu in dodaj debetno/kreditno kartico.
(2) Pojdi nazaj na prvo stran in nastavi naslov za dostavo. Ne pozabi izbrati pravega kraja/mesta s spustnega seznama.
Če imaš promocijsko kodo, je pred oddajo naročila ne pozabi potrditi v svojem profilu.

Zdaj imaš na voljo tri možnosti:
(1) Nakup: iz restavracije ali trgovine. Izbiraj med našimi partnerji v kategorijah po želji.
(2) Pošiljanje: z izbiro prevzemnega in dostavnega mesta lahko s pomočjo dostavljavca pošlješ, kar želiš.
(3) Prošnja za dostavo česar koli (možnost »Karkoli«): opiši svoje želje, Glovo pa ti jih bo poskusil uresničiti!
Sledi korakom posamezne možnosti, na koncu pa bo dostavljavec sprejel tvoje naročilo in ga dostavil v le nekaj minutah.
Če želiš za dostavo dodati več kot en naslov, moraš naročilo oddati na spletnem mestu glovoapp.com.

Koliko stane dostava?

Cena naše storitve je optimizirana na podlagi razdalje. Bližje je enako ceneje.

Če uporabiš kategoriji »Dostava paketa« ali »Karkoli«, aplikacija izračuna razdaljo med prevzemnim mestom in naslovom za dostavo ter prikaže izključno strošek dostave.
Za naročila »Drugo« izveš celoten strošek storitve po tem, ko dostavljavec kupi želeni izdelek.

Če naročaš v eni izmed trgovin v aplikaciji, lahko cene izdelkov vidiš vnaprej. Strošek dostave bo določen na podlagi našega dogovora s ponudnikom, ogledaš pa si ga lahko s klikom trgovine ponudnika. Tako lahko vidiš končni znesek storitve, preden dokončno potrdiš naročilo.
Včasih se lahko cena izdelka razlikuje od cene, prikazane v aplikaciji. Če je razlika v ceni manjša od 30 %, bo Glovo zate samodejno (na)kupil izdelke. Posodobljeno ceno si lahko ogledaš po tem, ko dostavljavec naloži račun celotnega nakupa.
Če je razlika v ceni večja od 30 %, bo dostavljavec s teboj stopil v stik in te povprašal, ali izdelek vseeno želiš. (Za nočno dostavo se lahko za ceno posameznega izdelka zaračuna dodatna provizija. Ta je odvisna od kraja/mesta in trgovine ponudnika, znesek doplačila pa ti bo prikazan na strani za plačilo v aplikaciji.)

Ali je Glovo na voljo v moji soseski?

Glovo je že na voljo v več kot 20 državah po svetu in prisoten v 140 mestih. Preveri vsa pokrita območja na našem zemljevidu: glovoapp.com/sl/map/.

Kakšen je obratovalni čas Glova?

V mnogih krajih, kjer posluje Glovo, je na voljo 24-urna storitev. Kljub temu pa imajo trgovine, restavracije in drugi poslovni objekti različne delovne čase, tudi če so morda na voljo v Glovu. Odprti ponudniki so prikazani z barvnimi slikami, medtem ko so zaprti prikazani v sivi barvi.

Kako načrtujem naročilo in spremenim podrobnosti načrtovanega naročila?

Načrtovanje naročil še nikoli ni bilo lažje. Naročilo lahko načrtuješ in izbereš želeni čas dostave. Tako ga prejmeš takrat, ko ti najbolj ustreza.
Če želiš spremeniti podrobnosti načrtovanega naročila, ali pa ga preprosto želiš preklicati, lahko to storiš v načrtovanih naročilih s klikom možnosti »Prekliči naročilo«. Preklic je brezplačen. Ko naročilo prekličeš, lahko naročiš novega z želenimi izdelki in podrobnostmi o dostavi.

Kaj lahko naročim?

V svojem kraju lahko nakupuješ ali prejemaš izdelke, pošiljaš pakete in hitra sporočila. Ali želiš, da zate skočimo v lekarno? Potrebuješ nov par čevljev? Ti je zakrulilo v želodcu? Želiš poslati paket? Si [spet] pozabil/-a ključe?
Resnično: v nekaj minutah ti dostavimo vse, kar želiš.

S katerimi prevoznimi sredstvi dostavljavci skrbijo za dostavo? Kako velika so lahko moja naročila?

Naši dostavljavci uporabljajo motorna kolesa ali kolesa, zato ti lahko dostavijo vse, ki izpolnjuje naslednje pogoje: teža pod 9 kg (tj. 3 do 4 nakupovalne vrečke) in največje mere 40×40×30 cm. Glovo ti z veseljem dostavi vse, kar želiš, upoštevajoč pogojev teže in velikosti.

Ali prevažate živali?

Čeprav bi ti z veseljem dostavili prisrčno mucko ali činčilo, je to nekaj, česar trenutno žal ne prevažamo. Morda v prihodnosti …

Izdelek želim vrniti. Kaj lahko storim?

Tvoja naročila povežemo z dostavljavci; oni so tisti, ki opravijo nakup v tvojem imenu, zato si ti končni kupec in uporabnik. Za kakršne koli pritožbe ali vračila izdelkov se moraš obrniti neposredno na ponudnika. (Razen v posebnih primerih naročil, oddanih v platformi s spustnega seznama izdelkov ponudnika McDonald's, ko mora stranka stopiti v stik neposredno z Glovom.)

Kaj je Glovo?

Glovo ti pomaga do izdelkov v tvojem kraju v le nekaj minutah – zaupaj nam svoje želje, mi pa ti to dostavimo.
Katere izdelke mi lahko pripeljete? Polnilce, napitke, živila, hrano iz tvoje najljubše restavracije in še več.
Vse, kar premore tvoja domišljija. Kar koli v tvojem kraju v le nekaj minutah.

Kako poiščem tisto, kar želim?

Na vrhu zaslona je iskalna vrstica, s katero lahko poiščeš različne izdelke ali ponudnike v svojem kraju.

Kako se lahko pridružim programu Glovo Prime?

Veseli nas, da se želiš pridružiti programu Glovo Prime. Če želiš koristiti vse njegove ugodnosti, obišči svoj profil in pojdi v razdelek Glovo Prime, kjer lahko klikneš možnost »Naroči se in plačaj«.

Kaj je storitev Glovo Prime in kakšne so njene prednosti?

Glovo Prime je naročniška storitev, ki ti zagotavlja BREZPLAČNO dostavo za izbrane trgovine/restavracije in ponuja ekskluzivne promocijske akcije. Trgovine, ki so vključene v naš izbor Prime, se lahko spreminjajo glede na lokacijo. Naročnina se samodejno obnovi vsak mesec, dokler se ne odločiš preklicati članstva. Brez obveznosti: naročnino lahko vedno prekličeš. (Na voljo le v državi, kjer se prvič registriraš za storitev Glovo Prime.)

Kako se odjavim od prejemanja Glovovih novic?

Žalosti nas, ker ne želiš več prejemati naših sporočil. Če ne želiš več prejemati naših novic, klikni povezavo na dnu katerega koli e-poštnega sporočila z novicami.

Kako spremenim svojo telefonsko številko?

Številko za stik lahko spremeniš v podrobnostih profila. Ko jo posodobiš, prejmeš potrditveno kodo. Po potrditvi bo tvoja telefonska številka nemudoma spremenjena. Če ne prejmeš potrditvene kode, stopi z nami v stik na naslednji način: Ni v zvezi z naročilom > Preveri mojo identiteto > Potrdi svojo telefonsko številko.

Kako spremenim svoj e-poštni naslov?

E-poštni naslov računa lahko spremeniš v podrobnostih svojega profila. Po posodobitvi prejmeš obvestilo. Ko potrdiš spremembe, bo tvoj novi e-poštni naslov nemudoma spremenjen.

Kako spremenim svoje geslo?

Geslo računa lahko spremeniš v podrobnostih svojega profila. Po posodobitvi prejmeš obvestilo. Ko potrdiš spremembe, bo tvoje novo geslo nemudoma spremenjeno.

Ne morem se prijaviti v svoj račun. Kaj lahko storim?

V primeru, da ste izgubili dostop do e-poštnega naslova, povezanega z vašim računom Glovo, boste morali ustvariti nov uporabniški račun z drugim e-poštnim naslovom, ki še ni aktiven na naši platformi.

Če ste izgubili dostop do telefonske številke, povezane z vašim računom Glovo, sledite spodnjim korakom:

  • Ko se prijavite, da preverite svojo identiteto, vam bo prek SMS-a na vašo telefonsko številko poslan preveritveni koda.
  • Če vam ne uspe preverjanje trikrat, kliknite na možnost "Kontaktiraj podporo". To bo odprlo klepet z Uporabniško podporo.
  • Zahtevajte od Uporabniške podpore, da vam omogoči spremembo telefonske številke, povezane z vašim računom Glovo. Eden od naših agentov vas bo vodil skozi naslednje korake

Kako spremenim svoj način plačila?

Svoje želeno plačilno sredstvo lahko spremeniš v profilu. Tam lahko dodaš ali odstraniš kartice. Po posodobitvi bodo spremembe nemudoma posodobljene, zato lahko začneš takoj naročati naročila Glovo.

Zakaj naj uporabljam storitev Glovo?

Hrepeniš po najljubši hrani? Nimaš časa za nakupovanje? Si na zabavi, prijatelju pa je zmanjkalo ledu? Zaprosi za vse, kar ti pade na misel, mi pa ti to dostavimo na želeno lokacijo. Od hrane do živil, lekarniških potrebščin, daril ali prigrizkov … Glovo ti dostavi povsod v tvojem kraju. Ti naročiš, mi dostavimo.
Aplikacijo lahko preneseš za tablico ali pametni telefon – naprave iOS (App Store) in naprave Android (Play Store).
Za najboljšo storitev aplikaciji omogoči dostop do svoje lokacije in dovoli pošiljanje obvestil.
Če še vedno nimaš aplikacije, brez skrbi – naročiš lahko tudi na spletnem mestu glovoapp.com.

Načini plačila in incidenti

Kdaj bo prispelo moje naročilo?

Dokler imaš dodeljenega dostavljavca, lahko naročilu slediš v živo in komuniciraš z dostavljavcem v primeru vprašanj. Če dostavljavec še ni dodeljen, naročilo počaka v sistemu na dodelitev. Če je pričakovana daljša zamuda, te bomo o tem obvestili z rumenim sporočilom na vrhu aplikacije. Če tvojemu naročilu ni bil dodeljen dostavljavec in želiš naročilo preklicati, lahko to storiš v trenutnem izbranem naročilu brez dodatnih stroškov.

Naročilo vsebuje manjkajoče ali napačne izdelke.

Če je tvoje prispelo naročilo bilo nepopolno ali nepravilno, pojdi v svoj profil in izberi možnost »Pomoč«. Z rešitvijo se ti oglasimo v najkrajšem možnem času.

Naročilo je prispelo v slabem stanju.

Če je tvoje naročilo prispelo v slabem stanju, pojdi v svoj profil in izberi možnost »Pomoč«. Z rešitvijo se ti oglasimo v najkrajšem možnem času.

Naročilo želim preklicati. Ali mi boste zaračunali preklic naročila?

Naročilo lahko prekličeš, vendar ti bo morda zaračunan strošek preklica.

Za naročila v povezavi s hrano, ti bo zaračunan strošek preklica na podlagi naslednjih dejavnikov:
(1) Če je ponudnik že sprejel in začel pripravljati tvoje naročilo, ti bo zaračunan strošek izdelkov.
(2) Če je dostavljavec že bil dodeljen tvojemu naročilu, ti bo zaračunan strošek preklica.
(3) Če je ponudnik že sprejel in začel pripravljati tvoje naročilo, temu pa je bil dodeljen tudi dostavljavec, ti bosta zaračunana stroška izdelkov in preklica.
(4) Če je dostavljavec že prispel na območje dostave in dokončal naročilo, ti bosta zaračunana stroška izdelkov in dostave. Ne pozabi, da naročil s hrano ni mogoče vrniti.

Naročila, ki niso povezana s hrano, lahko prekličeš brezplačno, dokler dostavljavec ne sprejme tvojega naročila. Če pa to prekličeš po tem, ko je dostavljavec že bil dodeljen tvojemu naročilu, ti bo zaračunan osnovni strošek dostave. Če je dostavljavec že prevzel naročilo, ali pa ga prevaža v času preklica, lahko dostavljavca povprašaš po možnosti vrnitve izdelka. V tem primeru moraš še vedno plačati polno ceno izdelkov in strošek dostave kot tudi strošek vračila. Če dostavljavec lahko izdelek vrne, ti bo povrnjena vrednost izdelka. Razlaga: zaračunan ti bo celoten strošek dostave, vključno s stroškom izdelka, dostave in vračila.

Kaj pa, če želim svoje naročilo zgolj spremeniti?

Če želiš spremeniti svoje naročilo, stopi v stik z dostavljavcem. Od trenutka, ko dostavljavec sprejme tvoje naročilo, lahko z njim stopiš v stik po telefonu in se dogovoriš o morebitnih spremembah ali željah.

Tega nisem naročil/-a. Kaj lahko storim?

Ali izdelek ni ravno tisto, kar si pričakoval/-a? Stopi v stik s podporo strankam, saj se v prihodnosti želimo izogniti takšnim in podobnim situacijam. Za kakršne koli pritožbe ali vračila izdelkov se moraš obrniti neposredno na ponudnika, brez posredovanja dostavljavca ali Glova. To pa ne velja v posebnih primerih naročil, oddanih v platformi s spustnega seznama izdelkov ponudnika McDonald's, ko mora stranka stopiti v stik neposredno z Glovom.

Katere vrste plačilnih kartic sprejemate?

Sprejemamo kartice Visa, MasterCard in American Express.

Katere so možnosti načinov plačila?

Glovo trenutno posluje z različnimi plačilnimi sredstvi, odvisno od države. Možnosti plačila v svoji državi lahko vidiš med oddajo naročila v spustnem seznamu. Če je na voljo plačilo s plačilnimi karticami, sprejemamo kreditne in debetne kartice, vključno s karticam Visa, MasterCard in American Express. Pri gotovinskih plačilih sprejemamo le lokalno denarno valuto.

Ali je varno dodati svojo debetno/kreditno kartico?

Naš plačilni sistem v aplikaciji je popolnoma varen. Za zagotavljanje dodatne varnosti se izogibamo shranjevanju bančnih podatkov. Uporabljamo isto plačilno platformo, kot jo uporabljajo Twitter, Shopify ali Instacart.

Kako lahko pošljem zahtevo za račun?

Če potrebuješ račun za svoje izdelke, se obrni neposredno na ponudnika.
Če želiš prejemati račune za Glovove storitve, moraš izpolniti podatke za račun v svojem profilu v aplikaciji. Če imaš težave ali potrebuješ več informacij, se obrni na podporo strankam.
Če ne želiš več prejemati računov, klikni »Odstrani podatke in prenehaj prejemati račune« na isti strani profila.

Zakaj moram preveriti svojo identiteto?

Zavezani smo k temu, da je naša platforma varna in zaupanja vredna za vse naše člane/-ice Glovo. Zato te lahko naši predstavniki v primeru zaznanih neobičajnih dejanj povprašajo po dokazilu o identiteti. V tem primeru moraš priložiti zahtevane dokumente za nadaljnjo uporabo svojega računa Glovo.

Varnost je na prvem mestu, zato svojega računa in plačilnih podrobnosti ne deli z nikomer, ki ni v ožjem krogu Glovovih sodelavcev. Prav tako bi te radi opozorili, kako pomembno je, da za različne platforme uporabljaš različna gesla.
Če sumiš, da nekdo na naši platformi uporablja tvojo kreditno/debetno kartico brez tvojega soglasja, nemudoma stopi z nami v stik z uporabo obrazca za stik in izvedi vsa potrebna pravna dejanja pri svoji banki in organih oblasti.

Druga vprašanja

Kako lahko uporabim svojo promocijsko kodo?

V svojem profilu lahko vidiš razdelek »Promocijske kode«. Vnesi kodo* za njeno aktivacijo in izkoristi popust.
*Veljavnost in potek kode sta lahko v skladu z zahtevami promocijskih akcij predmet sprememb brez predhodnega Glovovega obvestila.

Naj dostavljavca nagradim z napitnino?

Zakaj pa ne? Odločitev je popolnoma tvoja. Če misliš, da si dostavljavec zasluži, ga lahko nagradiš. Dostavljavec lahko sprejme ali zavrne napitnino, od tebe pa je ne sme nikoli zahtevati.

Kaj je provizija za izdelek?

Provizija za izdelek je provizija za upravljanje, ki jo uporabimo za stroške v povezavi z izdelkom.

Kako preverim podrobnosti o promocijski kodi/stanju?

Če prejmeš brezplačno dostavo ali dobroimetje in želiš preveriti stanje (ali pa ju ne znaš uporabiti), lahko vse podatke najdeš v razdelku profila »Promocijske kode«. Prejete promocijske kode bodo privzeto uporabljene pri naslednjem naročilu Glovo. Vse neporabljeno dobroimetje bo po oddanem naročilu shranjeno za tvoje naslednje naročilo.
Če prejmeš posebno promocijsko kodo* od trgovine/restavracije ali oglasa, jo lahko dodaš na istem spletnem mestu profila za promocijske kode, ta pa bo uporabljena pri tvojem naslednjem naročilu.
*Ne pozabi, da lahko za te promocijske kode veljajo posebni pogoji in da lahko potečejo.

Zakaj je na mojem računu čakajoča bremenitev in kdaj bo sproščena?

»Pooblaščeni znesek« je začasno zadrževanje tvojih nekaterih sredstev in je lahko prikazano zraven tvojih dejanskih plačil (odvisno od banke). Tako Glovo zagotovi, da je za plačilo naročila na voljo dovolj razpoložljivih sredstev. Po opravljenem pooblastilu so na voljo naslednji razpleti: (1) Če je naročilo bilo uspešno dokončano, mi »prevzamemo« pooblaščeni znesek. To pomeni, da znesek postane bremenitev, sredstva pa so iz tvojega računa nakazana Glovu. (2) Če je končni znesek nižji od pooblaščenega zneska (npr. v primeru manjkajočih izdelkov), prevzamemo le znesek za plačilo dolga naročila vključenih izdelkov, preostala sredstva pa so nakazana nazaj na tvoj račun (3) Če je končni znesek višji, potem pooblaščeni znesek nemudoma sprostimo in poskusimo prevzeti drugo plačilo s pravilnim končnim zneskom. V večini primerov bo zadrževanje sredstev poravnano, sredstva pa skoraj nemudoma nakazana nazaj na tvoj bančni račun. To je odvisno tudi od banke, saj lahko traja nekaj delovnih dni, odvisno od njihovih poslovnih pravilnikov. Za podrobne informacije o svojih izpiskih stopi v neposredni stik z banko.

Kdo je stranka pogodb o zagotavljanju elektronskih storitev pri uporabi platforme GLOVO s potrošniki iz Poljske?

Stranka pogodb, sklenjenih s poljskimi potrošniki, je:
Restaurant Partner Polska sp. z o.o. s sedežem v Lodzu (90-361), ul. Piotrkowska 276, ki jo je v register podjetnikov državnega sodnega registra vpisalo Okrožno sodišče za Lodz - Srodmiescie v Lodzu, XX gospodarski oddelek državnega sodnega registra pod številko KRS 0000340368, NIP 7252012779, REGON: 100768531 z osnovnim kapitalom: Z ZAČETNIM ZNESKOM: 37 156 750,00 PLN

Ali lahko uporabnik prejme dostop do zgodovine klepetov, ki se izvaja v okviru platforme ali aplikacije Glovo, in kako?

Uporabnik lahko kadar koli pridobi zgodovino vsakega klepeta, opravljenega na platformi ali v aplikaciji Glovo.
Zgodovina klepeta je lahko na voljo po stiku s predstavnikom tako, da se vzpostavi pravilen razlog za stik: »Pravica do omejitve« (Pomoč > Pravila > Pravica do omejitve). Ko je izbran pravi razlog, se bo pogovora udeležil predstavnik in posredoval zahtevane informacije.