Ndihma dhe asistenca

Kush janë korrierët?

Korrierët janë profesionistë të pavarur të lidhur me platformën tonë. Së bashku me një smartfon dhe automjetin e tyre, ata janë të gatshëm për të të ndihmuar me punët e tua sa më shpejt dhe në mënyrë sa më efektive.
Dëshiron të bëhesh korrier? Shkëlqyeshëm! Mjafton të plotësosh formularin në këtë link https://couriers.glovoapp.com/al/.

Si mund të bëj një porosi?

Bërja e porosisë së parë me Glovo është vërtet e lehtë. Thjesht ndiq këta hapa:

(1) Shko te seksioni "Menaxho mënyrat e pagesës" në profilin tënd dhe shto një kartë debiti/krediti.

(2) Kthehu në ekranin kryesor dhe vendos adresën e shpërndarjes. Mos harro të zgjedhësh qytetin e duhur nga menuja zbritëse.

Nëse ke një kod promocional, mos harro ta vërtetosh atë në profilin tënd përpara se të porosisësh.Tani ke 2 mundësi:

(1) Bli diçka: nga një restorant ose dyqan. Zgjidh nga ndonjë prej partnerëve tanë në cilëndo prej kategorive.

(2) Dërgo diçka: vetëm me një pikë marrjeje dhe destinacion, mund të përdorësh një korrier për të dërguar gjithçka.

Ndiq hapat e kërkuar për secilën alternativë dhe pasi të kesh mbaruar, një korrier do ta pranojë porosinë tënde dhe do ta shpërndajë atë brenda pak minutash. Nëse ke nevojë të shtosh më shumë se një adresë shpërndarjeje, do të të duhet ta bësh porosinë në faqen tonë të internetit glovoapp.com

Sa kushton shpërndarja?

Çmimi i shërbimit tonë është i optimizuar sipas distancës, kështu që sa më afër të jetë, aq më i lirë është.

Nëse përdor kategorinë "Korrier", aplikacioni llogarit distancën midis pikës së marrjes dhe adresës së shpërndarjes dhe tregon vetëm koston totale të shpërndarjes.


Nëse po porosit nga një prej dyqaneve të disponueshme në aplikacion, mund të shohësh çmimin e artikullit paraprakisht. Do të ketë një kosto shpërndarjeje të paracaktuar në varësi të marrëveshjes sonë me dyqanin në fjalë, të cilën mund ta shohësh duke klikuar te dyqani. Pra, përpara se të konfirmosh porosinë, do të dish koston totale të shërbimit.

Herë pas here, çmimi i produktit mund të ndryshojë nga ai që tregohet në aplikacion. Nëse diferenca në çmim është më e vogël se 30%, Glovo automatikisht do të vazhdojë t’i blejë produktet për ty. Do të mund të shohësh çmimin e përditësuar sapo korrieri të ngarkojë mandatpagesën e blerjes. Megjithatë, nëse diferenca në çmim është mbi 30%, korrieri do të të kontaktojë për të të pyetur nëse ende dëshiron të vazhdosh me blerjen. (Për shpërndarjet natën, mund të ketë një tarifë shërbimi shtesë për çmimin e secilit artikull. Shuma e aplikuar varet nga qyteti dhe dyqani dhe do ta shohësh këtë shtesë çmimi kur të jesh në fazën e pagesës në aplikacion.)

A është i disponueshëm Glovo në lagjen time?

Glovo është tashmë i disponueshëm në më shumë se 20 shtete duke operuar në mbi 140 qytete. Shiko të gjitha zonat e mbulimit në hartën tonë: glovoapp.com/en/map/.

Kur është hapur Glovo?

Shumë qytete në të cilat operon Glovo ofrojnë shërbim 24 orë në ditë / 7 ditë në javë. Sidoqoftë, të gjitha dyqanet kanë orarin e tyre, kështu që ato mund të mbyllen pavarësisht se Glovo është i disponueshëm. Për orientim, dyqanet e hapura kanë një figurë me ngjyra të plota, ndërsa ato të mbyllura janë në gri.

Si mund të planifikoj një porosi dhe të ndryshoj të dhënat e porosisë time të planifikuar?

Planifikimi i porosive nuk ka qenë kurrë më i lehtë! Mund ta planifikosh porosinë tënde dhe të zgjedhësh kur dëshiron të shpërndahet, në mënyrë që ta marrësh kur të përshtatet ty më mirë! Nëse dëshiron të ndryshosh të dhënat e porosisë së planifikuar ose thjesht dëshiron ta anulosh atë, do të të duhet të shkosh te porosia e planifikuar dhe të klikosh tek "Anulo porosinë". Nuk do të tarifohesh për anulimin. Pasi porosia të anulohet, bëj një të re me artikujt e kërkuar dhe të dhënat e shpërndarjes.

Çfarë mund të porosis?

Mund të blesh dhe marrësh produkte, si dhe të dërgosh shpërndarje ose mesazhe ekspres brenda qytetit tënd. Dëshiron të shkojmë në farmaci për ty? Ke nevojë të blesh një palë këpucë? Dëshiron diçka për të ngrënë? Ke nevojë të dërgosh një pako? Ke harruar çelësat... përsëri?E kemi seriozisht: Çdo gjë që dëshiron, e shpërndarë në pak minuta.

Çfarë lloj mjetesh përdorin korrierët për shpërndarjet? Sa të mëdha mund të jenë porositë e mia?

Korrierët tanë përdorin motoçikleta ose biçikleta që të mund të transportojnë gjithçka që dëshiron, për sa kohë që është nën 9 kg në peshë (3-4 çanta blerjesh në vëllim) dhe futet në një kuti me përmasa 40x40x30 cm. Glovo do të transportojë me kënaqësi çdo gjë që të nevojitet duke pasur parasysh këto dimensione.

A transportoni kafshë?

Edhe pse ne do të donim ta shpërndanim macen ose tritonin tënd të dashur, kjo nuk është diçka që ne e ofrojmë për momentin. Ndoshta një ditë në të ardhmen...

Dua të kthej një produkt. Çfarë të bëj?

Ne i lidhim porositë e tua me korrierët; ata e bëjnë blerjen në emrin tënd, kështu që ti vazhdon të jesh blerësi dhe përdoruesi përfundimtar. Çdo kthim ose ankesë për produktet duhet të bëhet drejtpërdrejt te kompania. (Me përjashtim të rasteve specifike të porosive të bëra në Platformë përmes menusë zbritëse të produkteve të McDonald's, klienti duhet të kontaktojë drejtpërdrejt me Glovo.)

Çfarë është Glovo?

Glovo të ndihmon të marrësh produkte në qytetin tënd në pak minuta - thjesht na trego se çfarë dëshiron, ku e dëshiron dhe ne do ta shpërndajmë. Çfarë lloj produktesh? Karikues, frulata, artikuj ushqimorë, ushqim nga restoranti yt i preferuar…Çdo gjë të çuditshme dhe të mrekullueshme që mund të mendosh! Çdo gjë në qytetin tënd, e shpërndarë në pak minuta.

Si të gjej atë që dua?

Në krye të ekranit tënd, ka një shirit kërkimi që të lejon të gjesh çdo produkt ose kompani në qytetin tënd.

Si të bëhem anëtar i Glovo Prime?

Na bëhet shumë qejfi që dëshiron të bashkohesh në programin tonë Prime! Për ta bërë këtë dhe për të përfituar nga të gjitha avantazhet e tij, mjafton të hysh në profilin tënd në hapësirën Glovo Prime dhe të klikosh tek "Abonohu dhe paguaj".

Çfarë është Glovo Prime dhe cilat janë përfitimet e tij?

Glovo Prime është një shërbim abonimi që do të thotë që ti merr shpërndarje FALAS për dyqanet e zgjedhura dhe përfiton promocione ekskluzive. Dyqanet që përfshihen në përzgjedhjen tënde Prime mund të ndryshojnë në varësi të vendndodhjes sate. Abonimi riaktivizohet vazhdimisht çdo muaj derisa ta anulosh anëtarësimin. Nuk ka asnjë angazhim; mund të çregjistrohesh në çdo kohë. (E vlefshme vetëm në vendin ku regjistrohesh për herë të parë për Glovo Prime.)

Si mund të anuloj abonimin nga Buletini informativ i Glovo?

Na vjen keq që po dëgjojmë se nuk dëshiron të vazhdosh të marrësh mesazhet tona. Nëse nuk dëshiron të marrësh më buletinin tonë informativ, duhet thjesht të klikosh në linkun në fund të çdo emaili të buletinit tonë informativ.

Si mund ta ndryshoj numrin tim të telefonit?

Mund ta ndryshosh numrin e kontaktit te të dhënat e profilit tënd. Pasi të përditësohet, do të marrësh një kod verifikimi. Kur konfirmohet, numri yt i telefonit do të ndryshohet menjëherë. Në rast se nuk e ke marrë kodin e konfirmimit, na kontakto përmes shtegut të mëposhtëm: Nuk ka lidhje me një porosi > Verifiko identitetin tim > Verifiko numrin tim të telefonit.

Si mund ta ndryshoj adresën time të emailit?

Mund ta ndryshosh adresën e emailit të lidhur me llogarinë tënde te të dhënat e profilit. Pasi të përditësohet, do të marrësh një sinjalizim verifikimi. Kur konfirmohet, emaili i ri do të ndryshohet menjëherë.

Si mund ta ndryshoj fjalëkalimin tim?

Mund ta ndryshosh fjalëkalimin e lidhur me llogarinë tënde te të dhënat e profilit. Pasi të përditësohet, do të marrësh një sinjalizim verifikimi. Kur konfirmohet, fjalëkalimi i ri do të ndryshohet menjëherë.

Nuk mund të hyj në llogarinë time. Çfarë mund të bëj?

Në rast se ke humbur qasjen në adresën e emailit të lidhur me llogarinë tënde Glovo, do të të duhet të krijosh një llogari të re përdoruesi me një adresë tjetër emaili që nuk është tashmë aktive në platformën tonë.

Nëse ke humbur qasjen në numrin e telefonit të lidhur me llogarinë tënde Glovo, ndiq hapat e mëposhtëm:Pasi të hysh, për të verifikuar identitetin tënd, do të dërgohet një kod verifikimi në numrin tënd të telefonit me SMS.Provo gabimisht verifikimin 3 herë dhe kliko tek opsioni "Kontakto asistencën".

Kjo do të hapë një bisedë me Asistencën ndaj klientit.Kërkoji Asistencës ndaj klientit që të të lejojë të ndryshosh numrin tënd të telefonit të lidhur me llogarinë tënde Glovo. Një nga agjentët tanë do të të udhëzojë për hapat vijues.

Si ta ndryshoj mënyrën time të pagesës?

Mund ta ndryshosh mënyrën tënde të preferuar të pagesës te të dhënat e profilit tënd. Atje, mund të shtosh ose heqësh karta. Pasi të përditësohet, do të ndryshohet menjëherë në mënyrë që të mund të vazhdosh të bësh porosi Glovo.

Pse duhet ta përdor Glovo?

Ta ka ënda të hash ushqimin tënd të preferuar? Nuk ke kohë për të bërë pazare? Je në një festë te një mik dhe nuk ke akull? Thjesht kërko çfarë të duash dhe ne do ta shpërndajmë ku të dëshirosh.

Nga ushqimi tek artikujt ushqimorë, artikujt nga farmacia, dhuratat apo ushqimet e shpejta, Glovo ofron çdo gjë në qytetin tënd... Ti kërkon, ne shpërndajmë!Mund ta shkarkosh aplikacionin tonë si për tabletët ashtu edhe për telefonat smartfonë në pajisjet iOS (në App Store) dhe pajisjet Android (Play Store).

Për shërbim optimal, lejoje aplikacionin të ketë akses në vendndodhjen tënde dhe të të dërgojë njoftime. Nëse ende nuk e ke shkarkuar aplikacionin, mos u shqetëso, mund të porosisësh edhe në glovoapp.com.

Mënyrat e pagesës dhe incidentet

Kur do të mbërrijë porosia ime?

Për sa kohë që ke një korrier të caktuar, mund ta ndjekësh porosinë tënde në kohë reale dhe të komunikosh me korrierin nëse ke ndonjë pyetje. Nëse nuk ke një korrier të caktuar, porosia jote mbetet në sistem në pritje të caktimit. Nëse priten vonesa të mëdha, ne do të të njoftojmë për këtë me një mesazh të verdhë në krye të aplikacionit. Nëse një korrier nuk është caktuar për porosinë tënde dhe dëshiron ta anulosh, mund ta bësh këtë vetë nga porosia jote aktuale pa asnjë kosto shtesë.

Ka produkte që mungojnë ose janë të pasakta në porosi.

Nëse ke marrë një porosi të paplotë ose të pasaktë, shko te profili yt në aplikacion dhe kliko te “Ndihma”. Ne do të të kontaktojmë me një zgjidhje sa më shpejt të jetë e mundur.

Porosia ka mbërritur ne gjendje te keqe.

Nëse porosia jote ka mbërritur në gjendje të keqe, shko te profili yt në aplikacion dhe kliko te “Ndihma”. Ne do të të kontaktojmë me një zgjidhje sa më shpejt të jetë e mundur.

Dua ta anuloj porosinë time. A do të tarifohem për anulimin?

Mund t’i anulosh porositë, por mund të aplikohen tarifa anulimi.Për porositë që lidhen me ushqimin, do të të tarifohet një shumë në varësi të faktorëve të mëposhtëm.

(1) Nëse dyqani e ka pranuar tashmë dhe ka filluar ta përgatisë porosinë tënde, do të tarifohesh me çmimin e produkteve.

(2) Nëse një korrier është caktuar tashmë për porosinë tënde, do të të tarifohet një tarifë anulimi.

(3) Nëse dyqani e ka pranuar tashmë dhe ka filluar ta përgatisë porosinë tënde, dhe është caktuar një korrier për ta shpërndarë atë, do të të tarifohet çmimi i produkteve dhe një tarifë anulimi.

(4) Nëse korrieri arrin në zonën e shpërndarjes dhe finalizon porosinë, do të tarifohesh me çmimin e produkteve dhe tarifën e shpërndarjes. Ki parasysh se porositë që lidhen me ushqimin nuk mund të kthehen.

Për porositë që nuk lidhen me ushqimin, mund ta anulosh një porosi pa pagesë, deri në momentin që një korrier të pranojë kërkesën tënde. Megjithatë, nëse e anulon pasi porosisë i është caktuar një korrier, do të tarifohesh me koston totale të shërbimit bazë të shpërndarjes. Nëse një korrier e ka marrë tashmë porosinë ose është duke bërë korrierin në momentin e anulimit, mund ta pyesësh korrierin nëse është e mundur të kthesh produktin. Nëse ndodh kjo, do të të duhet të paguash ende çmimin e plotë të produkteve dhe tarifën e shpërndarjes, si dhe koston e shërbimit të kthimit. Nëse korrieri është në gjendje të kthejë produktin, vlera e produktit do të të kthehet. Për sqarim: do të tarifohesh për koston totale të shërbimit të shpërndarjes, duke përfshirë koston e produktit dhe tarifën e shpërndarjes, si dhe shërbimin e kthimit.

Po sikur të dua thjesht të modifikoj porosinë time?

Nëse dëshirosh të ndryshosh porosinë tënde, mjafton të kontaktosh me korrierin tënd. Që nga momenti kur një korrier pranon porosinë tënde, mund të kontaktoni njëri-tjetrin me telefon për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje që mund të lindë.

Unë nuk e porosita këtë. Çfarë të bëj?

Nuk është produkti saktësisht ai që prisje? Njofto ekipin tonë të Shërbimit ndaj klientit, pasi ne do të donim t’i shmangnim situata të tilla në të ardhmen. Sidoqoftë, çdo kthim ose ankesë për produktet duhet të bëhet drejtpërdrejt te kompania, pa përfshirjen e korrierëve ose Glovo. Pavarësisht nga sa më sipër: në rastin konkret të porosive të bëra në Platformë përmes menysë zbritëse të produkteve të McDonald's, klienti duhet të kontaktojë drejtpërdrejt me Glovo.

Çfarë lloj kartash pagese pranoni?

Ne pranojmë Visa, MasterCard dhe American Express.

Cilat janë opsionet e mënyrës së pagesës?

Glovo aktualisht operon me mënyra të ndryshme pagese në varësi të shtetit. Do të shohësh metodat e disponueshme në shtetin tënd kur të bësh një porosi dhe do të jesh në gjendje të zgjedhësh nga menyja zbritëse. Kur aktivizohen pagesat me kartë, ne pranojmë karta krediti ose debiti, duke përfshirë Visa, Mastercard ose American Express. Kur mundësohen pagesat me para në dorë, ne pranojmë vetëm monedhën vendase.

A është e sigurt të shtoj kartën time të debitit/kreditit?

Sistemi ynë i pagesave përmes aplikacionit është plotësisht i sigurt. Për të garantuar më tej sigurinë tënde, ne shmangim ruajtjen e të dhënave bankare. Ne përdorim të njëjtën platformë pagese që përdorin kompani si Twitter, Shopify ose Instacart.

Si mund të kërkoj një faturë?

Nëse ke nevojë për një faturë për produktet e tua, kontakto direkt me dyqanin.Nëse dëshiron të marrësh fatura për shërbimet e Glovo, mjafton të plotësosh fushat e të dhënave të faturimit që mund të gjesh në profilin tënd brenda aplikacionit. Nëse ke ndonjë problem ose ke nevojë për më shumë informacion, mund të kontaktosh me shërbimin e klientit.Nëse dëshiron të ndalosh marrjen e faturave, atëherë duhet të klikosh te "Fshi të dhënat dhe ndalo marrjen e faturave" në të njëjtën faqe profili.

Pse më është kërkuar të verifikoj identitetin?

Ne jemi të përkushtuar të sigurohemi që platforma jonë është e besueshme dhe e sigurt për ty dhe të gjithë anëtarët tanë të Glovo. Kjo është arsyeja pse, nëse zbulohet ndonjë veprim i panjohur, agjentët tanë mund të të kërkojnë të vërtetosh identitetin. Nëse ndodh kjo, do të të duhet të bashkëngjitësh dokumentet që kërkojmë në mënyrë që të vazhdosh të përdorësh llogarinë tënde Glovo.

Siguria është shumë e rëndësishme për ne, prandaj mos i ndaj detajet e llogarisë sate ose të pagesës me dikë që nuk është punonjës i brendshëm i Glovo. Ne gjithashtu dëshirojmë të të kujtojmë rëndësinë e pasjes së fjalëkalimeve të ndryshme për secilën platformë që përdor.Nëse dyshon se dikush po përdor kartën tënde të kreditit/debitit në platformën tonë pa pëlqimin tënd, na kontakto menjëherë përmes formularit të kontaktit dhe ndërmerr veprimet e nevojshme ligjore me bankën tënde dhe autoritetet.

Pyetje të tjera

Si mund ta përdor kodin tim promocional?

Brenda profilit tënd, do të shohësh një seksion të quajtur "Kodet promocionale". Thjesht fut kodin* për ta aktivizuar dhe do të mund të përfitosh nga ulja.*Vlefshmëria dhe skadimi i kodit mund të jetë subjekt i ndryshimeve pa njoftim paraprak nga ana e Glovo, sipas kërkesave të fushatave promocionale.

A duhet t’i jap bakshish korrierit tim?

Varet nga ti! Nëse mendon se e meriton, pse jo? Korrierët janë të lirë të pranojnë ose refuzojnë bakshish, por ata kurrë nuk duhet ta kërkojnë atë.

Sa është tarifa e produktit?

Tarifa e produktit është komisioni i menaxhimit që ne aplikojmë për koston e produktit.

Si mund t’i kontrolloj detajet e kodit promocional / bilancit tim?

Nëse të është dhënë një shpërndarje falas ose bilanc në kredite dhe dëshiron të kontrollosh shumën ose nuk di si ta përdorësh, mund t'i gjesh të gjitha informacionet në zonën “Kodet promocionale” në profilin tënd.

Kodet e tua promocionale do të aplikohen si parazgjedhje kur të bësh porosinë Glovo të radhës. I gjithë krediti i papërdorur pas bërjes së një porosie do të ruhet për porosinë tënde të radhës. Nëse të është dhënë një kod special promocional* nga një dyqan ose reklamë, mund ta shtosh atë në të njëjtën faqe të profilit të kodit promocional dhe ai do të aplikohet automatikisht në porosinë tënde të radhës. *Ki parasysh se këto kode promocionale u nënshtrohen kushteve specifike dhe mund të skadojnë.

Pse ka një tarifim në pritje në llogarinë time dhe kur zhbllokohet ai?

Një “shumë autorizimi” është bllokimi i përkohshëm që do të shohësh në disa nga fondet e tua, i cili mund të shfaqet pranë pagesave të tua aktuale (në varësi të bankës sate). Kjo është mënyra se si Glovo garanton se ka fonde në dispozicion për të paguar për porosinë. Ja skenarët e mundshëm pasi të jetë bërë një autorizim: (1) Nëse porosia është përfunduar me sukses, ne konkretizojmë autorizimin, që do të thotë se bëhet tarifim dhe fondet transferohen nga llogaria jote te Glovo (2) Nëse shuma përfundimtare është më e ulët se autorizimi (p.sh. mungonin disa produkte), ne tarifojmë vetëm atë që detyrohej për porosinë, që do të thotë se një pjesë e autorizimit do të kthehet në llogarinë tënde. (3) Nëse shuma përfundimtare është më e lartë, ne do ta zhbllokojmë autorizimin menjëherë dhe do të përpiqemi të tarifojmë një pagesë tjetër me shumën e saktë përfundimtare. Në shumicën e rasteve, bllokimi do të hiqet dhe fondet do të kthehen në llogarinë tënde bankare pothuajse menjëherë. Megjithatë, me disa banka, kjo mund të zgjasë disa ditë pune, në varësi të politikës së tyre. Për informacion specifik mbi pasqyrat e tua, kontakto drejtpërdrejt me bankën tënde

Kush është palë në kontratat për ofrimin e shërbimeve elektronike në përdorimin e Platformës GLOVO me konsumatorët nga Polonia?

Pala në kontratat e lidhura me konsumatorët polakë është:Restaurant Partner Polska sp. z oo me seli në Lodz (90-361), ul. Piotrkowska 276, e regjistruar në Regjistrin e Sipërmarrësve të Regjistrit Kombëtar të Gjykatave nga Gjykata e Qarkut për Lodz - Srodmiescie në Lodz, Divizioni XX Tregtar i Regjistrit Kombëtar të Gjykatës me numrin KRS 0000340368, NIP 7252012779, REGON: 100768531 me kapital aksioner: PLN 37 156 750,00

A mund të fitojë Përdoruesi akses në historikun e bisedave të kryera si pjesë e platformës ose aplikacionit GLOVO dhe si?

Përdoruesi mund të marrë në çdo kohë historikun e çdo bisede të kryer përmes platformës ose aplikacionit Glovo.Historiku i bisedës mund të vihet në dispozicion pasi të kesh kontaktuar me një agjent përmes arsyes së saktë: "E drejta e kufizimit" (Ndihma > Politikat > E drejta e kufizimit). Pasi të zgjidhet arsyeja e saktë, një agjent do të marrë pjesë në bisedë dhe do të japë informacionin e kërkuar.