Pomoć i podrška

Ko su dostavljači?

Dostavljači su nezavisni dobavljači usluga koji su povezani sa našom platformom. Opremljeni pametnim telefonom i sopstvenim vozilom, daju sve od sebe da vam što brže i efikasnije pomognu oko zadatka koji im poverite.
Da li biste želeli da postanete dostavljač? Sjajno! Samo popunite obrazac na sledećoj vezi: glovoapp.com/en/glovers .

Kako da naručim?

Naručivanje prve Glovo narudžbine je veoma lako. Samo pratite sledeće korake:

(1) Otvorite odeljak „Upravljanje načinima plaćanja“ i dodajte debitnu/kreditnu karticu.
(2) Vratite se na glavni ekran i podesite adresu za dostavu. Vodite računa da izaberete tačan grad u padajućem meniju.
Ako imate promo kod, ne zaboravite da ga aktivirate na profilu pre naručivanja.

Zatim ćete na raspolaganju imati 3 opcije:
(1) Kupite nešto: iz restorana ili prodavnice. Možete izabrati nekog od naših partnera iz bilo koje kategorije.
(2) Pošaljite nešto: dovoljno je da podesite tačku preuzmanja i odredište i moći ćete da pošaljete bilo šta preko dostavljača.
(3) Zatražite nešto (Bilo šta): slobodno opišite ono što vam je potrebno, a Glovo će se potruditi da vam ispuni želju!
Pratite potrebne korake za svaku opciju, a kada završite, dostavljač će prihvatiti vašu narudžbinu i dostaviti vam je u roku od nekoliko minuta.
Ako želite da dodate više od jedne adrese za dostavu, moraćete da naručite sa naše veb lokacije, glovoapp.com.

Koliko košta dostava?

Cena naše usluge se optimizuje prema razdaljini, što znači da je usluga jeftinija što je razdaljina manja.

Ako upotrebite kategoriju „Kurir“ ili „Bilo šta“, aplikacija će izračunati razdaljinu između tačke preuzimanja i adrese za dostavu i prikazaće vam samo ukupnu cenu dostave.
Za narudžbine iz kategorije „Bilo šta“, znaćete ukupnu cenu usluge nakon što dostavljač kupi artikl.

Ako naručujete nešto iz prodavnica dostupnih u aplikaciji, znaćete cenu artikla unapred. Ako kliknete na prodavnicu, videćete unapred dogovorenu cenu dostave koja zavisi od našeg ugovora sa tom prodavnicom. Dakle, znaćete ukupnu cenu usluge pre nego što potvrdite narudžbinu.
Povremeno se dešava da se cena proizvoda razlikuje od cene prikazane u aplikaciji. Ako je razlika u ceni manja od 30%, Glovo će automatski nastaviti sa kupovinom. Ažuriranu cenu videćete kada dostavljač otpremi priznanicu za kupovinu.
Međutim, ako je razlika u ceni veća od 30%, dostavljač će vas kontaktirati da bi proverio da li ipak želite da kupite proizvod. (Za noćne dostave može se naplaćivati dodatna naknada za uslugu koja se dodaje na cenu svakog artikla. Iznos te naknade zavisi od grada i prodavnice, a videćete ga u fazi plaćanja u aplikaciji.)

Da li je usluga Glovo dostupna u mom kraju?

Usluga Glovo je već dostupna u više od 140 gradova u 20 zemalja. Oblasti koje pokrivamo možete videti na našoj mapi: glovoapp.com/sr/map/.

Kada Glovo radi?

U mnogim gradovima Glovo pruža usluge 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Međutim, sve prodavnice imaju svoje sopstveno radno vreme tako da mogu biti zatvorene bez obzira na to što je Glovo dostupan. Da bismo vam to označili, otvorene prodavnice imaju sliku u boji, dok su zatvorene u sivoj boji.

Kako da zakažem narudžbinu ili da promenim detalje o zakazanoj narudžbini?

Zakazivanje narudžbina je lakše nego ikada! Možete zakazati narudžbinu i izabrati kada želite da vam stigne da biste je dobili u vreme koje vam najviše odgovara!
Ako želite da promenite detalje o zakazanoj narudžbini ili jednostavno želite da je otkažete, otvorite zakazanu narudžbinu i kliknite na dugme „Otkaži narudžbinu“. Otkazivanje vam neće biti naplaćeno. Nakon otkazivanja, dodajte novu narudžbinu sa željenim artiklima i detaljima o dostavi.

Šta sve mogu da naručim?

Možete kupovati i dobijati proizvode, kao i slati pakete ili ekspresne poruke unutar vašeg grada. Želite da odemo do apoteke umesto vas? Hoćete da kupite cipele? Gladni ste? Želite da pošaljete paket? Ponovo ste zaboravili ključ?
Zaista to mislimo: Šta god želite, kod vas za tili čas.

Koji tip vozila dostavljači koriste za dostavu? Koliko velika može biti narudžbina?

Naši dostavljači koriste motocikle ili bicikle kako bi mogli da prenesu sve što želite, sve dok je težina ispod 9 kg (3 do 4 kese za kupovinu) i staje u kutiju veličine 40x40x30 cm. Glovo će vam rado dostaviti sve što vam treba ako se uklapa u ove dimenzije.

Da li prevozite životinje?

Iako bismo voleli da prevezemo vašu voljenu mačku ili daždevnjaka, trenutno ne nudimo takvu uslugu. Možda jednog dana...

Želim da vratim proizvod. Šta treba da uradim?

Vaše narudžbine povezujemo sa dostavljačima; oni kupuju u vaše ime, a vi ste kupac i konačni korisnik. Sve zahteve za povraćaj ili žalbe u vezi sa proizvodima morate uputiti direktno preduzeću o kojem je reč. (Izuzetak: u slučaju narudžbina poslatih sa platforme iz padajućeg menija sa McDonald's proizvodima, klijent treba direktno da kontaktira Glovo.)

Kako da kontaktiram Glovo Podršku?

Na aplikaciji
Kliknite na profil ikonicu u gornjem levom uglu i tu ćete videti zeleno dugme na kome piše “Pomoć”. Kada kliknete to dugme, moći ćete da odaberete tip pitanja ili problema koje imate i da direktno to povežete sa narudžbinom koja je u toku ili nekom prethodnom narudžbinom, tako ćete nama omogućiti da vam pružimo najbolju uslugu. Nakon što podnesete zahtev, bićete preusmereni ili na prozor za uživo ćaskanje sa agentom ili na email (u zavisnosti od urgentnosti situacije) na koji ćete dobiti odgovor za maksimum 48 sati.

Na web stranici
Kako biste nas kontaktirali putem web stranice https://glovoapp.com/sr/ prvo proverite da li ste ulogovani, i ako niste ulogujte se na vaš Glovo profil. Naći ćete opciju “Kontaktirajte nas” na samom dnu stranice. Kada kliknete na taj link, imaćete opciju da odaberete (isto kao i na aplikaciji), da li se radi o pitanju ili problemu koji je vezan za porudžbinu ili nešto drugo, kao i tip problema koji imate. Na ovaj način ćemo mi imati sve detalje da vam pružimo bržu i bolju uslugu. Nakon što podnesete zahtev, bićete preusmereni ili na prozor za uživo ćaskanje sa agentom ili na email (u zavisnosti od urgentnosti situacije) na koji ćete dobiti odgovor za maksimum 48 sati.

SAMO PUTEM EMAIL-A ZA ZVANIČNE ZAHTEVE I REKLAMACIJE
Ako ove opcije nisu bile dovoljne, možete nam poslati email na reklamacije@glovoapp.com koji će pregledati naš tim. Odgovor ćete dobiti za najkasnije 8 dana.

NAŠA KANCELARIJA
Naša glavna kancelarija u Beogradu se nalazi na adresi Ruzveltova 48, ulaz iz Stjepana Ljubiše. Naziv firme Glovoapp Technology d.o.o., s matičnim brojem 21492868

Kako da pronađem ono što želim?

Pri vrhu ekrana nalazi se traka za pretragu pomoću koje možete potražiti bilo koji proizvod ili lokal u vašem gradu.

Kako da postanem Glovo Prime član?

Drago nam je što želite da se pridružite našem Prime programu! Da biste to uradili i uživali u njegovim prednostima, potrebno je samo da pristupite svom profilu u delu Glovo Prime i kliknete na „Pretplatite se i platite”.

Šta je Glovo Prime i koje su njegove prednosti?

Glovo Prime je pretplata koja vam pruža BESPLATNE isporuke za određene prodavnice i ekskluzivne promocije. Koje će prodavnice biti obuhvaćene vašom Prime pretplatom zavisi od vaše lokacije. Pretplata se ponovo aktivira svakog meseca sve dok ne otkažete članstvo. Nema nikakvih obaveza – pretplatu možete otkazati kad god želite. (Važi samo u zemlji u kojoj ste se prvi put registrovali za Glovo Prime.)

Kako da otkažem pretplatu na Glovo bilten?

Žao nam je što više ne želite da dobijate naše poruke. Ako više ne želite da dobijate naš bilten, samo kliknite na vezu pri dnu bilo koje naše e-poruke sa biltenom.

Kako da promenim svoj broj telefona?

Kontakt telefon možete da promenite u detaljima profila. Kada ga ažurirate, dobićete verifikacioni kod. Odmah nakon potvrde vaš broj telefona će biti promenjen. Ako niste primili kod za potvrdu, kontaktirajte nas prateći sledeće korake: Nije vezano za narudžbinu > Potvrdi moj identitet > Potvrdi moj broj telefona.

Kako da promenim svoju e-adresu?

E-adresu povezanu sa vašim nalogom možete promeniti u detaljima profila. Kada je ažurirate, dobićete upozorenje. Nakon što potvrdite, e-adresa će odmah biti promenjena.

Kako da promenim lozinku?

Lozinku povezanu sa vašim nalogom možete promeniti u detaljima profila. Kada je ažurirate, dobićete upozorenje. Nakon što potvrdite, lozinka će odmah biti promenjena.

Ne mogu da se prijavim na svoj nalog. Šta mogu da uradim?

U slučaju da ste izgubili pristup e-mail adresi koja je povezana sa vašim Glovo nalogom, moraćete da kreirate novi korisnički nalog sa drugom e-mail adresom koja već nije aktivna na našoj platformi.

Ako ste izgubili pristup broju telefona povezanom sa vašim Glovo nalogom, molimo vas da pratite sledeće korake:

  • Nakon što se prijavite, kako biste verifikovali svoj identitet, poslaćemo vam verifikacioni kod na vaš broj telefona putem SMS-a.
  • Ako ne uspete da prođete verifikaciju 3 puta, kliknite na opciju "Kontaktiraj podršku". Ovo će otvoriti čet sa Korisničkom podrškom.
  • Zamolite Korisničku podršku da vam omogući promenu broja telefona koji je povezan sa vašim Glovo nalogom. Jedan od naših agenata će vas voditi kroz sledeće korake.

Kako da promenim način plaćanja?

Željeni način plaćanja možete promeniti u detaljima profila. Tu možete dodavati ili uklanjati kartice. Nakon ažuriranja, način plaćanja će odmah biti promenjen kako biste mogli da nastavite sa naručivanjem.

Zašto bi trebalo da koristim Glovo?

Jede vam se omiljena hrana? Nemate vremena da obavite nešto u gradu? Nalazite se na žurci kod prijatelja i ponestalo vam je leda? Samo zatražite i donećemo vam to gde god želite. Od jela iz restorana do hrane iz supermarketa, proizvoda iz apoteke, poklona ili grickalica, Glovo dostavlja sve iz vašeg grada... Vi tražite, mi dostavljamo!
Možete preuzeti našu aplikaciju za tablete i pametne telefone na iOS uređajima (App Store) i Android uređajima (Play Store).
Za optimalan rad, dozvolite aplikaciji da pristupa vašoj lokaciji i da vam šalje obaveštenja.
Ako još niste preuzeli aplikaciju, ne brinite, možete naručiti i na glovoapp.com.

Načini plaćanja i incidenti

Kad će stići moja narudžbina?

Nakon što vam dodelimo dostavljača, moći ćete da ga pratite u realnom vremenu i da komunicirate sa njim ako imate bilo kakva pitanja. Ako dostavljač nije dodeljen, narudžbina je u našem sistemu i čeka na dodeljivanje. Ako se očekuju velika kašnjenja, o tome ćete biti obavešteni putem žute poruke pri vrhu aplikacije. Ako poželite da otkažete narudžbinu koja još nije dodeljena dostavljaču, to možete učiniti sami iz trenutne narudžbine bez ikakve naknade.

Neki od naručenih proizvoda nedostaju ili narudžbina sadrži pogrešne proizvode.

Ako vam je stigla nepotpuna ili pogrešna narudžbina, otvorite svoj profil u aplikaciji i kliknite na „Pomoć“. Ubrzo ćemo vam se javiti i ponuditi rešenje.

Narudžbina je stigla u lošem stanju.

Ako vaša narudžbina nije stigla u dobrom stanju, otvorite svoj profil u aplikaciji i kliknite na „Pomoć“. Ubrzo ćemo vam se javiti i ponuditi rešenje.

Želim da otkažem narudžbinu. Da li se otkazivanje naplaćuje?

Narudžbine možete otkazati, ali ćete možda morati da platite naknadu za otkazivanje.

Ako narudžbina sadrži hranu, biće vam naplaćen iznos koji zavisi od sledećih faktora.
(1) Ako je prodavnica već prihvatila i počela da priprema vašu narudžbinu, biće vam naplaćena cena proizvoda.
(2) Ako je dostavljač već dodeljen vašoj narudžbini, biće vam naplaćena naknada za otkazivanje.
(3) Ako je prodavnica već prihvatila i počela da priprema vašu narudžbinu, a dodeljen joj je i dostavljač, biće vam naplaćena cena proizvoda i naknada za otkazivanje.
(4) Ako je dostavljač stigao do oblasti dostave i finalizovao narudžbinu, biće vam naplaćena cena proizvoda i naknada za dostavu. Imajte u vidu da se narudžbine koje sadrže hranu ne mogu vratiti.

Ako narudžbina ne sadrži hranu, možete je otkazati besplatno sve do trenutka kada dostavljač prihvati vaš zahtev. Međutim, ako otkažete nakon što je dostavljač dodeljen vašoj narudžbini, biće vam naplaćena ukupna cena osnovne usluge dostave. Ako je u trenutku otkazivanja dostavljač već preuzeo narudžbinu ili počeo da je dostavlja, možete pitati dostavljača da li je može da vrati proizvod. U tom slučaju, i dalje ćete morati da platite punu cenu proizvoda i naknadu za dostavu, kao i trošak usluge vraćanja. Ako dostavljač uspe da vrati proizvod, vrednost proizvoda će vam biti refundirana. Da ponovimo: biće vam naplaćena ukupna cena usluge dostave, uključujući cenu proizvoda i naknadu za dostavu, kao i usluga vraćanja.

Šta ako samo želim da izmenim narudžbinu?

Ako poželite da promenite narudžbinu, potrebno je samo da kontaktirate dostavljača. Od trenutka kada dostavljač prihvati narudžbinu, moći ćete međusobno da se kontaktirate telefonom u slučaju bilo kakvih pitanja.

Nisam ovo naručio. Šta da radim?

Proizvod nije kao što ste očekivali? Obavestite naš tim za korisničku podršku pošto bismo želeli da izbegnemo ovakve situacije u budućnosti. Međutim, sve zahteve za povraćaj robe ili žalbe u vezi sa proizvodima morate uputiti direktno preduzeću o kojem je reč, a ne dostavljaču ili kompaniji Glovo. Važi sledeći izuzetak: u slučaju narudžbina poslatih preko platforme iz padajućeg menija sa McDonald's proizvodima, klijent treba direktno da kontaktira Glovo.

Koje platne kartice prihvatate?

Prihvatamo Visa, MasterCard i American Express kartice.

Koji načini plaćanja su podržani?

Glovo trenutno koristi različite načine plaćanja u zavisnosti od zemlje. Kada naručujete, videćete načine koji su dostupni u vašoj zemlji i moći ćete da ih izaberete iz padajućeg menija. Kada je omogućeno plaćanje karticom, prihvatamo kreditne ili debitne kartice, uključujući Visa, Mastercard ili American Express. Kada je omogućeno gotovinsko plaćanje, prihvatamo samo lokalnu valutu.

Da li je bezbedno dodati debitnu/kreditnu karticu?

Naš sistem za plaćanje preko aplikacije je potpuno bezbedan. Radi dodatne zaštite, ne skladištimo bankovne podatke. Koristimo istu platformu za plaćanje kao i kompanije kao što su Twitter, Shopify i Instacart.

Kako da zatražim fakturu?

Ako ti treba faktura za proizvode, kontaktiraj direktno prodavnicu.
Ako želiš da primaš fakture za Glovo usluge, samo treba da popuniš polja za podatke o fakturisanju koja se nalaze na tvom profilu u aplikaciji. Ako imaš bilo kakvih problema ili ti treba više informacija, kontaktiraj korisničku podršku.
Ako više ne želiš da primaš fakture, treba da klikneš na dugme „Izbriši podatke i zaustavi prijem faktura“ na istoj stranici profila.

Zašto je potrebno da potvrdim svoj identitet?

Dajemo sve od sebe da naša platforma bude pouzdana i bezbedna za vas i sve članove usluge Glovo. Ako detektujemo da je sa Vašim nalogom povezana radnja koja nije u skladu sa uslovima korišćenja Glovo platforme, Vaš nalog će biti privremeno označen kao “prevarni nalog”.
U tom slučaju naši agenti će zatražiti da dostavite dokaz o svom identitetu da biste nastavili da koristite svoj Glovo nalog. Naši agenti će Vam u tom slučaju zatražiti da dostavite izvod iz lične karte ili fotografiju lične karte/pasoša koja sadrži sledeće podatke: ime, prezime, adresu prebivališta, jedinstveni matični broj građana i datum isteka dostavljenog dokumenta. Svi ostali podaci potrebno je da budu prekriveni. Takođe, od Vas će biti zatraženo da priložite i jedan od sledećih dokumenata:
i. nedavni izvod iz banke (ne stariji od 3 meseca) na kome će biti vidljivo da je korisnik bankovnog računa lice koje je vlasnik lične karte/pasoša;
ii. račun za komunalne usluge (ne stariji od 3 meseca) koji glasi na lice koje je vlasnik lične karte/pasoša.
Na oba ova dokumenta treba prekriti sve podatke osim: podatke o izdavaocu dokumenta, odnosno podatke o banci ili podatke o izdavaocu računa za komunalne usluge, datum dokumenta, ime, prezime i adresu primaoca dokumenta.
Takođe, u slučajevima prigovora Korisnika koji se odnose na neovlašćenu upotrebu platnih kartica, izvod iz banke treba da sadrži i podatak o transakciji koja je osporena od strane Korisnika (transakcija koje je izvršena preko Glovo platoforme).
Ako Korisnik dostavi navedena dokumenta bez prekrivanja svih ostalih podataka osim onih koji su izričito specificirani, Glovo će izvršiti obradu samo onih podataka koji su izričito traženi od Korisnika.
Pravni osnov za obradu podataka o ličnosti je utvrđeni legitimni interes Glova, kao rukovaoca.
Ako posumnjate da neko koristi vašu kreditnu/debitnu karticu na našoj platformi bez vaše dozvole, odmah nas kontaktirajte pomoću kontakt obrasca i preduzmite potrebne pravne mere uz pomoć banke i zvaničnih organa.
Za nas je bezbednost od ključnog značaja, pa vas molimo da ne delite podatke o svom nalogu ili načinu plaćanja ni sa kim ko nije interni saradnik kompanije Glovo. Ne zaboravite da je važno da koristite različite lozinke na različitim plaformama koje koristite.

Ostala pitanja

Kako da iskoristim promo kod?

Na vašem profilu nalazi se odeljak „Promo kodovi“. Samo unesite kôd* koji želite da aktivirate i moći ćete da iskoristite popust.
*Važenje i istek koda mogu biti podložni promenama bez prethodnog obaveštenja od strane kompanije Glovo, u skladu sa zahtevima promotivnih kampanja.

Treba li da dam bakšiš dostavljaču?

Zavisi od vas! Ako mislite da je dostavljač zaslužuje bakšiš, zašto da ne? Dostavljači mogu da prihvate ili odbiju bakšiš, ali ne smeju da vam ga traže.

Šta je naknada za proizvode?

Naknada za proizvode je provizija za upravljanje koju primenjujemo na cenu proizvoda.

Kako da pogledam detalje o svom promo kodu/stanju?

Ako ste dobili besplatnu dostavu ili kredit i želite da proverite trenutno stanje ili ne znate kako da ih iskoristite, sve informacije možete pronaći u odeljku „Promo kodovi“ na vašem profilu. Promo kodovi će biti podrazumevano primenjeni na vašu sledeću Glovo narudžbinu. Neiskorišćeni kredit biće sačuvan za sledeću narudžbinu.
Ako imate specijalan promo kod* iz prodavnice ili reklame, moći ćete da ga dodate na istoj stranici profila sa promo kodovima i on će automatski biti primenjen na vašu sledeću narudžbinu.
*Imajte u vidu da ovi promo kodovi podležu određenim uslovima i mogu isteći.

Zašto na mom računu postoji naplata na čekanju i kada će sredstva biti oslobođena?

„Iznos odobrenja“ je privremeno zadržan iznos koji ćete videti na nekim od vaših sredstava, koji se može pojaviti pored stvarnih plaćanja (u zavisnosti od vaše banke). Tako Glovo garantuje da postoje raspoloživa sredstva za plaćanje narudžbine. Evo mogućih scenarija nakon odobrenja: (1) Ako je narudžbina uspešno završena, mi „uzimamo“ iznos odobrenja, što znači da on postaje naplata i sredstva se prenose sa vašeg računa na Glovo (2) Ako je konačan iznos manji od odobrenja (npr. neki proizvodi su nedostajali), uzimamo samo ono što se duguje za narudžbinu, što znači da će deo odobrenja biti vraćen nazad na vaš račun. (3) Ako je konačan iznos veći, odmah ćemo osloboditi iznos odobrenja i pokušati da uzmemo drugu uplatu sa tačnim konačnim iznosom. U većini slučajeva, zadržavanje će biti izbrisano i sredstva se gotovo trenutno vraćaju nazad na vaš bankovni račun. Međutim, kod nekih banaka to može potrajati nekoliko radnih dana, u zavisnosti od njihove politike. Za konkretne informacije o vašim izvodima, obratite se direktno svojoj banci

Ko je ugovorna strana u ugovoru za pružanje elektronskih usluga za korišćenje platforme GLOVO sa potrošačima iz Poljske?

Ugvoorna strana u ugovoru zaključenom sa poljskim potrošačima je:
partner–restoran Polska sp. z.o.o. sa sedištem u Lođu (90.361), ul. Piotrkowska 276, unet u Registar preduzetnika Poljskog nacionalnog sudskog registra okružnog suda u Lođu – Srodmiescie u Lođu, XX privredno odeljenje Poljskog nacionalnog sudskog registra pod brojem KRS 0000340368, NIP 7252012779, REGON: 100768531 sa udelom kapitala: PLN 37 156 750,00

Da li korisnik može da dobije pristup istoriji ćaskanja koja se vode preko GLOVO platforme ili aplikacije i kako?

Korisnik u bilo kom trenutku može da dobije istoriju svih ćaskanja obavljenih putem platforme GLOVO ili aplikacije.
Istorija ćaskanja je dostupna odmah nakon kontaktiranja agenta preko tačnog razloga: „Pravo na ograničavanje” (Pomoć > Smernice > Pravo na ograničavanje). Nakon odabira pravog razloga, agent će se uključiti u razgovor i pružiti tražene informacije.